Οδηγίες για Κουνελάκια

Αρθρο για κουνελάκια

Οδηγίες για Κουνελάκια

Το κουνέλι σαν κατοικίδιο ζώο θέλει ιδιαίτερη προσοχή αλλά και  ενημέρωση από τον ιδιοκτήτη  πριν το αποκτήσει.

Πρόκειται για ένα ζώο που ουσιαστικά «κρύβει» ότι νοσεί και εκδηλώνει τα συμπτώματα του σε πολύ προχωρημένο στάδιο και γι αυτό καλείται ο ιδιοκτήτης να ελέγχει μια σειρά παραγόντων ζωτικής σημασίας για το ζώο.

  1. Το βάρος του ζώου. Ζυγίζετε το ζώο σε τακτά χρονικά διαστήματα (ανά εβδομάδα) και σημειώνετε το βάρος. Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο σας εάν η απώλεια βάρους είναι άνω των 60 γραμμαρίων ανά εβδομάδα.
  2. Ελέγχετε τους οφθαλμούς του ζώου. Υπάρχουν αλλοιώσεις ,είναι «κολλημένοι» οφθαλμοί ή έχουν οφθαλμικό έκκριμα; Θα μπορούσε να είναι ένδειξη μια παθολογικής κατάστασης. Μην καθαρίζετε πότε τους οφθαλμούς με χαμομήλι και επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο σας
  3. Ελέγχετε το μήκος των νυχιών και αφήστε τον κτηνίατρο σας να σας δείξει πως μπορείτε οι ίδιοι να τα κόβετε. 
  4. Δεν τρώει ένα κουνέλι περισσότερο από ένα 24 άωρο ή εμφανίζει συμπτώματα διάρροιας πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στον κτηνίατρο σας.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες την ύπαρξη εμβολιασμών των μικρών τετράποδων φίλων τους κατά των πολύ σοβαρών και θανατηφόρων ασθενειών της μυξωμάτωσης, και της αιμορραγικής διάρροιας (rhd1 και rhd2 μόνο στο εξωτερικό) των κουνελιών. 

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα και νέα

Ακολουθήστε μας στα social και ανακαλύψτε πρώτοι Super προσφορές και δώρα

facebook_logo
instagram_logo
Ειδοποίηση Διαθεσιμότητας Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα σας ειδοποιήσουμε μόλις το προϊόν γίνει διαθέσιμο!
X